بتامتازون چشمی در دو فرم پماد و قطرهی چشمی جهت درمان کوتاهمدت مشکلات التهابی غیرعفونی چشم و گوش که به استروئیدها پاسخ میدهند، قابل تجویز میباشد. رابط 1% نام تجاری بتامتازون است و در درمان كوتاه مدت حالت هاي التهابي و آلرژیک چشم و گوش و حالت هاي التهابي غيرعفوني بيني كه به كورتيكواستروئيدها پاسخ مي دهند، به كار می رود.
محصولات مرتبط
موارد مصرف رابت
قطره رابت برای کنترل و درمان التهاب چشم، گوش و بینی کاربرد دارد. به دلیل گسترده بودن موارد مصرف نمیتوان به تمامی آنها اشاره کرد اما اگر پزشک این قطره را برای شما تجویز کرده است قطعا علائم التهاب و آلرژی را در عضو مورد نظر مشاهده کرده است.
مصرف برای درمان گرفتگی گوش:
در صورتی که پزشک التهاب در مجرای گوش را تشخیص دهید، از این قطره برای کنترل و درمان استفاده میکند. در برخی از موارد پیش از شستشوی گوش، پزشک استفاده این قطره را به مدت دو روز پیش از موعد شستشو توصیه میکند تا هم التهاب گوش کمتر شود و هم جرم های موجود نرم شوند.
عوارض جانبی قطره رابت عوارض عمومی این دارو
- درد شکمی
- سوء هاضمه
- احساس تهوع ضعف و خستگی عضلانی
- تغییر در خلق و خو خصوصا در ابتدای درمان با این دارو
- احساس گیجی
- افزایش حساسیت های روحی
- افکار ناخوشایند یا نامناسب
- مشکل در خوابیدن
- سردرد
- افزایش وزن
- اختلالات قاعدگی در خانم ها با مصرف طولانی مدت این دارو
- آسیب پذیری استخوان ها افزایش می یابد
- آکنه بثورات
عوارض قطره بتامتازون در چشم عبارتند از
- تاری دید
- سوزش و آبریزش
- احساس جسم خارجی در چشم
- درد چشم
- خشکی چشم
- سردرد و مشاهده هالههای نورانی در اطراف چراغها
- پایین افتادن پلکها و بزرگ شدن غیرعادی چشم
موارد منع مصرف
- اگر بعد از مصرف دچار قرمزی چشم میشوید باید با دکتر خود مشورت کنید
- در صورت ابتلا به آب سیاه، آب مروارید و عفونت چشم حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
- در صورتی که فشار خون بالا دارید حتما به پزشک خود اطلاع دهید
- سابقه حساسیت به دارو های استروئیدی
- مصرف همزمان دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی
- سابقه تشکیل لخته خون
- اگر به تازگی واکسن زده اید به پزشک خود اطلاع دهید
- در صورت ابتلا به کم کاری تیروئید، پوکی استخوان، صرع، بیماری ضعف عضلانی میاستنی گراویس، زخم معده یا هرگونه بیماری گوارشی و اختلالات ذهنی
- سابقه ی ابتلا به هرگونه عفونت در چند ماه اخیر و سابقه ی ابتلا به بیماری سل
- سابقه ی حمله قلبی یا هرگونه ناراحتی قلبی،
- اختلال در عملکرد کبد یا کلیه
روش مصرف قطره رابت
ابتدا دست های خود را بشویید و ضد عفونی کنید درپوش دارو را باز کنید سر خود را به سمت بالا نگه دارید و پلک پایین چشم را با انگشت به سمت پایین بکشید، قطره چکان را در نزدیکی چشم خود قرار دهید و کمی فشار دهید تا یک قطره از آن ریخته شود. پس از ریختن هر قطره چشم خود را به آرامی ببندید و یک دقیقه صبر کنید و قطرات بعدی را به تعدادی که پزشک تجویز کرده است بریزید. پس از مصرف درپوش قطره چکان را محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید.
داروی رابت در شیردهی
مصرف رابت در دوران بارداری منع شده است زیرا میتواند در شیر مادر ترشح پیدا کند و وارد بدن نوزاد شود. ورود این دارو به بدن نوزاد رشد آن را تحت تاثیر جدی قرار میدهد. همچنین رابت در کاهش میزان شیردهی مادر موثر است. چاق شدن بطور کلی دارو های استروئیدی در صورت مصرف طولانی مدت به دلیل افزایش اشتها موجب چاقی میشود همچنین به علت تورم صورت فرد بیش از واقعیت احساس چاقی خواهد کرد. مصرف در دوران بارداری مصرف طولانی مدت و با دز زیاد این دارو باعث می شود که احتمال شکاف کام در جنین افزایش پیدا کند. اگر باردار هستید و یا قصد بارداری در آینده نزدیک را دارید حتما به پزشک خود اطلاع دهید تا با داروی جایگزین خطر احتمالی دفع گردد.
دیدگاه خود را بنویسید